Kinder- en  Jeugdpraktijk Mandemakers

Praktijk voor Ouder en KindVan harte welkom op mijn website!


Hier leest u meer over waarvoor u bij mij terecht kunt, welke behandelingen ik aanbied, iets over mijzelf en de samenwerking met andere hulpverleners.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een persoonlijke benadering en verbinding met elkaar. Ik denk dat mensen zich in verbondenheid met elkaar ontwikkelen en alleen in relatie met de ander bestaan. “Ik ben, omdat jij bent!”

Dit geldt naar mijn idee in het bijzonder voor ouder en kind. Een kind ontwikkelt zich in verbondenheid met zijn ouder(s) en een ouder ontwikkelt zich in verbondenheid met zijn kind. Dit is een vaak ingewikkeld proces waar ouder en kind regelmatig in vastlopen, waardoor een kind en zijn/haar ouder(s) problemen kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld: problemen met eten, slapen, regulatie, veel huilen, druk, teruggetrokken of claimend gedrag en angsten en/of depressie bij een ouder. De ontspanning en het plezier in het contact met elkaar kunnen hierdoor verminderen dan wel verdwijnen, wat de problemen vaak versterkt.

Tussen kinderen en hun ouders is er voortdurend sprake van wederzijdse beïnvloeding. Dit vind ik een fascinerend proces. Ik kijk en denk  graag met gezinnen mee wanneer er zorgen zijn. Het samen zoeken naar meer ontspanning in het gezin, meer plezier bij de opvoeding en het verminderen van klachten is bij ieder kind en zijn/haar ouders weer anders. In mijn manier van werken vind ik het daarom belangrijk dat ik als hulpverlener aansluit bij wat ieder specifiek kind en zijn/haar ouders in hun eigen specifieke situatie nodig hebben.