Kinder- en  Jeugdpraktijk Mandemakers

Praktijk voor Ouder en Kind


Over mij

Mijn naam is Anne-Marie Mandemakers. Ik ben Orthopedagoog-Generalist en Infant Mental Health specialist. Dit betekent dat ik gespecialiseerd ben in het jonge kind (-9 mnd - 6 jaar) en de relatie met zijn/haar ouder(s).

Na mijn studie Orthopedagogische Wetenschappen ben ik als groepsleidster in de jeugdhulpverlening gestart en heb ik vervolgens als gedragswetenschapper gewerkt.

Omdat ik graag meer zelf met ouders en kinderen samen wilde werken, ben ik in een kleine (ggz)-praktijk voor kinderen en ouders gaan werken. Hier heb ik veel geleerd van de ontwikkeling van kinderen en de invloed van ouders daarbij. Dit heeft er voor gezorgd dat ik steeds beter wist hoe ik de zorg voor kinderen en ouders vorm wilde geven. Na een overname van de praktijk door een grote instelling, ben ik voor mezelf begonnen. Dit vanwege het feit dat ik graag hulp wil bieden die past bij wat een kind en zijn/haar ouder(s) nodig hebben.

Als Orthopedagoog heb ik in de afgelopen 17 jaar gemerkt dat mijn rustige uitstraling  kinderen en ouders vaak op hun gemak stelt. Verder heb ik een open houding, waardoor ik in staat ben samen te werken met mensen van verschillende achtergronden. Ik beschouw mijzelf als een betrokken persoon die zich graag wil ontwikkelen. Dit is dan ook de reden dat ik de opleiding Orthopedagoog-Generalist (2021) en de opleiding tot infant-mental-health specialist (2019) afgerond heb (specialist op het gebied van de ouder-kindrelatie van zwangerschap tot ongeveer 6 jaar). Bovendien ben ik lid van verschillende beroepsverenigingen (NVO,VKJP en DAIMH).

Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik geniet erg van dingen samen doen met mijn man, kinderen en vrienden, zoals mountainbiken, snowboarden en wandelen. Ik ben graag buiten in de natuur en hou verder van lezen, muziek, theater en film.